­

Ultimele noutati privind casele de marcat

     In cadrul ultimei intalniri desfasurate in aprilie 2017 intre reprezentantii Asociatiei Distribuitorilor De Aparate De Marcat Electronice Fiscale, reprezentantii ANAF si reprezentantii Patronatului Comerciantilor Si Servisantilor De Case De Marcat au fost specificate caracteristicile tehnice, precum si ansamblul informatiilor pe care casele de marcat ar trebui sa le transmita catre Agentia Nationala De Administrare Fiscala, in conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

       Inlocuirea vechilor aparate de marcat electronice fiscale cu unele mai inteligente care arhiveaza rola martor in format electronic si care intre timp vor fi conectate la serverul ANAF, va declansa o mare disputa in comertul autohton referindu-ne la cresterea costurilor aparatelor, service-ul asigurat acestora, configurare, norme, conexiuni la internet.

      Ordonanta de Urgenta a Guvernului 28/1999 actualizata prevede ca presedintele ANAF trebuie sa emita un ordin la 1 noiembrie 2018 prin care sa specifice data la care aparatele de marcat electronice fiscale ar trebui sa faca transmisia datelor catre serverul ANAF.

     Prezent la conferinta " Revolutia aparatelor de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic in comertul din Romania", presedintele ANAF Marius Pestina, alaturi de oficiali din Ministerul Finantelor, Ministerul Comunicatiilor, Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica, ANPC, a declarat urmatoarele:

    " Ne-am dori ca transmisia de date sa inceapa la jumatatea anului 2019. Acesta ar fi termenul realist deoarece procesul in sine de a comunica fiecarei case de marcat ca de la data respectiva trebuie furnizate informatiile catre ANAF presupune interventie umana. Un servisant de case de marcat trebuie sa ajunga la fiecare case de marcat din Romania si sa-i programeze data respectiva.  Vorbim despre 1 milion de case de marcat.

    Patronatul Servisantilor ne-a asigurat ca acest lucru se poate intampla in 6 luni. Astfel, estimarea ar fi 1 iulie 2019 cand sistemul ar deveni functional."                                                                                                 

                                                                                                                                                  Marius Pestina - Presedinte ANAF

Scris de : Dianex


You don`t have permission to comment here!
­